Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΙΤΣΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ "Ο ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ"

 

ΤΟ 1ο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΙΤΣΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ»









ΠΡΑΚΤΙΚΟ Αριθμός 1

Σήμερα. 29 του Σεπτέμβρη 1976, μέρα Τε­τάρτη και ώρα 9 και μισή το βράδυ, στην Αθήνα. στο σπίτι του κ. Νικολάου Ιωσήφ Πά­γκαλου, γιατρού-χειρουργού, οδός Αρκαδίου 30 Χολαργός, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου, με την επωνυμία ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΙΤΣΩΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΚΑΣΊΈΛΛΟΣ». που εγκρίθηκε με την υπ' αριθμό 196/76 από­φαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας. συνήλθαν σε συνεδρίαση τα μέλη του Προσωρινού Διοι­κητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κριτσωτών Αττικής. Στη συνεδρίαση παραυρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος Νικόλαος Ιωσήφ Πάγκαλος

Ο Αντιπρόεδρος Αγησίλαος Εμμ. Ταβλάς

Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Εμμ. Πά­γκαλος

Ο Ταμίας Δημήτριος Ιωάν. Κατσούλης

 Και τα μέλη  Ιωάννης Εμμ. Διαλυνάς και Ζαχαρένια Μπρόκου-Τομαδάκη.

Από τη συνεδρίαση αυτή απουσίαζε το μέ­λος Περικλής Εμμ. Τζώρτξης.

Σκοπός της συνεδρίασης ήταν η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων πάνω στα εξής θέμα­τα: α) Στέγαση του Συλλόγου. β) Σύγκληση της πρώτης Γενικής Συνέλευσης γ) Συζήτηση σχετι­κά με τη γνωμάτευση του γεωλόγου κ. Ιωάννη Κουμαντάκη. αναφορικά με τις υδρογεωλογικές συνθήκες της περιοχής της Κριτσάς και δ) Έγκριση των εξόδων για την ίδρυση του Συλλό­γου.

 Ο Πρόεδρος ανάπτυξε το κάθε ένα από τα θέματα χωριστά και ύστερα από ανταλλαγή γνωμών. αποφασίσαμε ομόφωνα:

1) Να στεγασθεί ο Σύλλογος σε γραφείο και να υποβληδεί αμέσως αίτηση στον ΟΤΕ για την παροχή τηλεφωνικής σύνδεσης. H εξεύρεση του γραφείου και η υπογραφή του σχετικού μισθωτηρίου ανατέθηκε στο Γενικό Γραμματέα κ. Νικόλαο Εμμ. Πάγκαλο.

2) Η πρώτη Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου για αρχαιρεσίες και εκλογή τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεκτικής επιτροπής να γίνει στις 12 Δεκεμβρίου 1976 στα γραφεία της Παγκρήτιας 'Ενωσης. οδός Γ. Γεναδίου 1. 2ος όροφος. Την ενημέρωση των Κριτσωτών που διαμένουν στην περιοχή της Αττικής και την όλη προετοιμασία ανάλαβαν τα Μέλη του Διοικητικού Σι;μβουλίου. Για τα σχετικά έξοδα εξουσιοδοτήδηκε ο ταμίας του Συλλόγου κ. Δημήτριος Ιωαν. Κατσούλης.

3) Ύστερα από τη γνωμάτευση του κ. Ιωάννη Κουμαντάκη, διδάκτορα της Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, επιμελητή του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, σύμφωνα με την οποία η ασβεστολιθική περιοχή που βρίσκεται δυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά της Κωμόπολης της Κριτσάς παρουσιάζει υδρογεωλογικό ενδιαφέρον και ύστερα από την πληροφορία του Προέδρου της Κοινότητας Κριτσάς κ. Εμμ. Αντων. Μυλωνάκη, ότι η πα­ραπάνω γνωμάτευση υποβλήθηκε στην Υ.Ε.Ε.Β. (Υπηρεσία Έργων Εγγείων βελτιώσεων) Κρήτης, αναθέσαμε στην κ. Ελένη Σιγανού-Παπαγιαννάκη, γεωπόνο, να ερευνήσει προς το Υπουργείο Γεωργίας με σκοπό η γνωμάτευση Κουμαντάκη να γίνει αποδεκτή από την παραπάνω Κρατική Υπηρεσία, πράγμα που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την από μέρους του Κράτους χρηματοδότηση γεωτρήοεως στην προτεινόμενη από τον κ. Κουμαντάκη περιοχή και να μας ενημερώσει σχετικά.

4) Εγκρίναμε την από μέρους του Ταμία κ. Δημητρίου Ιωάν. Κατσούλη πληρωμή του ποσού των εξίμισι χιλιάδων δραχμών (6.500). στο δικηγόρο κ. Αγησίλαο Εμμ. Ταβλά για αμοιβή του και έξοδα που κατέβαλε για τη σύνταξη και έγκριση του Καταστατικού του Συλλόγου. Για τη διαπίστωση των παραπάνω συντάξαμε τούτο το πρακτικό και το υπογράψαμε.

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ιωσ. Πάγκαλος

                                  Ο Γενικός Γραμματέας

                                Νικόλαος Εμμ. Πάγκαλος

                                            Τα μέλη

Οι πρωτεργάτες της ίδρυσης του Συλλόγου μας (Ο Νικόλαος Ιωσήφ Πάγκαλος, ο Νικόλαος Εμμ. Πάγκαλος, ο Ιωάννης Εμμ. Διαλυνάς. ο Περικλής Τζώρτζης και η Ζαχαρένια Μπρόκου-Τομαδάκη), μάς άφησαν χρόνους.

Ας είναι αιωνία η μνήμη τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - Ο ΣΧΟΙΝΟΠΟΙΟΣ Ν. ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΗΣ

  ΚΡΙΤΣΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Σχοινοποιός, ένα παραδοσιακό επάγγελμα και ο Κριτσώτης Νικόλαος Σκουλικάρης Όσο γυρνάμε προς τα πίσω, επαγγέλματα, ...