Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Χαιρετισμός!

         Αγαπητέ επισκέπτη, χωριανέ ή φίλε του χωριού μου,

 με χαρά  σε καλωσορίζω στην ιστοσελίδα της Κριτσάς Λασιθίου, του αγαπημένου μου χωριού.

        Ονομάζομαι Γιάννης Κ.Ταβλάς  είμαι ο δημιουργός και διαχειριστής της ιστοσελίδας η οποία αποτελεί προσωπική δημιουργία και χρήση.



Είναι μια ιδέα πολύ παλαιότερη, αλλά που γεννήθηκε το Μάρτιο του 2021, μέσα στην καραντίνα λόγω του εγκλεισμού μας, εκ του κορονοιού.

 Ο παρών διαδικτυακός τόπος, έχει ως σκοπό, να αναδείξει την ιστορία, τις ομορφιές , τις δραστηριότητες, τα ήθη και έθιμα της Κριτσάς, τοποθεσίες και αξιοθέατα.

Επιθυμία μου είναι να αναδειχθούν ώστε να μην χαθούν από την μνήμη των παλαιότερων και να μπορέσουν να περάσουν στους νεότερους.

Ως επισκέπτης θα μπορέσεις να γνωρίσεις το χωριό από άκρη σε άκρη , να περπατήσεις στα δρομάκια και μονοπάτια μέσα από το φωτογραφικό υλικό, να ενημερωθείς για τα τρέχοντα νέα του χωριού ,(της Κοινότητας, του Πολιτιστικού-Μορφωτικού-Αναπτυξιακού Συλλόγου, «ΛΑΤΩ» του χωριού, καθώς και του Συλλόγου Κριτσωτών Αττικής «Ο ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ»),  τη μεγάλη ιστορία που κουβαλά αλλά και να γνωρίσεις το καύχημα του χωριού, την ηρωίδα Ροδάνθη-Κριτσωτοπούλα.

Δίνεται η δυνατότητα μέσω της ιστοσελίδας να μαθαίνουμε τα νέα του χωριού σε όποιο σημείο της υφηλίου και αν βρισκόμαστε.



Ζητώ, εκ των προτέρων την κατανόησή σου, για τυχόν ατέλειες ή παραλείψεις, που αναπόφευκτα θα υπάρχουν.

Εάν είσαι Κριτσώτης ή έχεις σχέση με το χωριό και γνωρίζεις πράγματα που θα συμβάλλουν στην καταγραφή της παράδοσης και θέλεις να συμβάλεις σε αυτή τη προσπάθεια διατήρησης της, είσαι ευπρόσδεκτος να βοηθήσεις παραθέτοντάς μου οποιαδήποτε στοιχεία, ιστορίες, φωτογραφίες αλλά και διηγήσεις με μόνο σκοπό την ανάρτηση τους.

 Επίσης μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μου για τις παρατηρήσεις σου οι οποίες θα βοηθήσουν στην βελτίωση της ιστοσελίδας.

Τέλος θέλω να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες διαβάζοντας τον χαιρετισμό και να σου ευχηθώ καλή περιήγηση στην όμορφη Κριτσά.

Με εκτίμηση
Γιάννης Κ. Ταβλάς

Συνταξιούχος δάσκαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - Ο ΣΧΟΙΝΟΠΟΙΟΣ Ν. ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΗΣ

  ΚΡΙΤΣΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Σχοινοποιός, ένα παραδοσιακό επάγγελμα και ο Κριτσώτης Νικόλαος Σκουλικάρης Όσο γυρνάμε προς τα πίσω, επαγγέλματα, ...