Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ !

 

                 Η πρώτη ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ στο χωριό μας!

  

  

Με πρωτοβουλία του δημοτικού σχολείου Κριτσάς και παρουσία εκπαιδευτικών και παιδιών, τοποθετήθηκε η 1η ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο χώρο της κάτω πλατείας του χωριού μας.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, είναι ένα σημείο ανταλλαγής βιβλίων και ιδεών. Η ανταλλαγή γίνεται δωρεάν χωρίς την οποιαδήποτε συνδρομή. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή 24 ώρες την ημέρα & 7 ημέρες την εβδομάδα.

-Δώσε ένα βιβλίο και πάρε ένα καινούριο.

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Η διαδικασία απλή: Μαζεύεις τα βιβλία από την προσωπική σου βιβλιοθήκη που θέλεις να προσφέρεις, τα μεταφέρεις μέχρι την  ανταλλακτική βιβλιοθήκη και τα τοποθετείς μέσα και ανταλλάζεις με άλλα από την συλλογή της εκείνη την στιγμή.

 «Η όλη πρωτοβουλία, ο τρόπος για να υπάρχει και να λειτουργεί μία τέτοια ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι η καλή μας θέληση.

Η νοοτροπία πως παίρνω ένα βιβλίο μόνο εάν αφήσω ένα άλλο. Έτσι πάντα θα υπάρχει υλικό για τον επόμενο και η βιβλιοθήκη θα είναι γεμάτη βιβλία».

Με την ελπίδα να τύχει της αρμόζουσας χρήσης και προσοχής τόσο από τους  μαθητές όσο και από τους μεγαλύτερους, συγχαίρουμε τους εμπνευστές και  όσους βοήθησαν για την ιδέα και την υλοποίησή της!

Γιάννης Κ.Ταβλάς

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - Ο ΣΧΟΙΝΟΠΟΙΟΣ Ν. ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΗΣ

  ΚΡΙΤΣΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Σχοινοποιός, ένα παραδοσιακό επάγγελμα και ο Κριτσώτης Νικόλαος Σκουλικάρης Όσο γυρνάμε προς τα πίσω, επαγγέλματα, ...