Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Αρνητικά και τα 115 RAPID TEST στην Κριτσά (Video HD & Photos)

Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, (Αντιπεριφέρειας Λασιθίου) , της Κοινότητας Κριτσάς και της κινητής μονάδας υγείας ΚΟΜΥ, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 7 Απριλίου στην κάτω πλατεία της Κριτσάς Rapid test (γρήγορο τεστ) έγκαιρης ανίχνευσης του κορονοϊού. 

Προσήλθαν για εξέταση 115 άτομα και ουδείς ευρέθη θετικός. 

 Βίντεο Γιάννη Λασιθιωτάκη

     

Τι είναι οι γρήγορες διαγνωστικές εξετάσεις; Οι ταχείες διαγνωστικές δοκιμές (RDT) ανιχνεύουν την παρουσία ιικών πρωτεϊνών (αντιγόνων) που εκφράζονται από τον ιό COVID-19 σε ένα δείγμα από την αναπνευστική οδό ενός ατόμου. Οι ταχείες δοκιμές αντιγόνων χρησιμοποιούνται συνήθως εκτός εργαστηρίων, στο σημείο φροντίδας. Ο χρόνος ανακύκλωσης για αυτές τις δοκιμές είναι μικρός, 10-30 λεπτά, και ως εκ τούτου είναι χρήσιμοι για την ανίχνευση μολυσμένων επαφών σε ένα περιβάλλον εστίας όπου πρέπει να ληφθούν επείγουσες αποφάσεις. 





Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ατόμων υψηλού κινδύνου που απαιτούν επείγουσα διαχείριση σε τοποθεσίες όπως αίθουσες έκτακτης ανάγκης. 

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των τάσεων της κοινοτικής επιδημιολογίας, ειδικά μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας ή άλλων εκτεθειμένων ομάδων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΛΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ - Ο ΣΧΟΙΝΟΠΟΙΟΣ Ν. ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΗΣ

  ΚΡΙΤΣΩΤΙΚΟΙ ΠΑΛΜΟΙ Σχοινοποιός, ένα παραδοσιακό επάγγελμα και ο Κριτσώτης Νικόλαος Σκουλικάρης Όσο γυρνάμε προς τα πίσω, επαγγέλματα, ...